Tuesday, September 13, 2016

2016 and counting

2016.
.yes 3 years since i last updated my blog..a lot been goin on with my life and our life as a family. And alhamdulillah  everything went well…My baby Raisya start her kindergarden school this year..Rania my eldest had her UPSR this ..and my amoi well she still being my amoi manja. I still am a stay at home mom, taking care my 3 kids on my own without a maid or living maid.Now i did a small business craft selling Namidori.

Life pretty much the same. I guess Allah had His way and know the best for us kan.

Insyallah gonna update more on this blog. This our latest picture.

Tuesday, May 14, 2013

C kuali kecil

aaaah nampak gambar kuali kecik tu..teringin la plak mau cr..pas masak trus letak atas meja ngappp trus..tak ya mau salin d pinggan bagai...tapikan nanti laki aku n anak2 cakap mami ni uda buang tebiat kali tau...adeh..tp akan aku cari gak kuali shomel ni...if dioramg tak mau pakai biar aku pakai sorang..ko hado?

Monday, May 13, 2013

Bunga Pom Pom

The other day bangun pagi ja datang semangat 'Martha Stewart' masuk dlm badan..i dont know u guys but as for me selalu experience feeling ni...Tetiba rajin nak deco uma bagai. So konon2 first step nak buat rumah ala2 country home teringin lah uma wangi n berseri. di jadikan cerita c kak ton ni angkut la c baby ton to a nearest mini mart beli bunga...sampai ja waaah semangat nengok bunga berbagai-bagai..but to tell u guys flower is not cheapppp Noooo...its expensive aaaaaahhh..

Dipendekkan cerita c kak ton pun beli la bunga Pom pom..cantik ja warna purple gitu one of my fav color .Nasib tiada color turqoise if ada kak ton beli juga tau.So c kak ton pun senang la hati umpama dapat loteri 1 juta dlm bank. Lepas beli bunga c kak ton drive la p amik anak2 kak ton ni ...masuk ja anak sulung kak ton nampak buka suka la sangat umpana tak pernah nampak bunga bagai...dia p la hidu2 bunga pom pom tu wangi la sangat katanyer..

Dalam masa beberapa minit anak c kak ton bersin la bertalu-talu. C kak ton pelik tadi bukan main sehatnyer masuk kereta tetiba plak flu ni apahal...di pendek kan lagi crita mula2 c kak ton ni beli bunga amik gbr pos la gambar bunga tu kat IG...one of IG fren bagitau kak ton hati2 bab bunga pom pom can trigger flu...uhuhuuuuu itu la puncanya anak kak ton selesma pada hari ini...

Sorry sangat ..anak ku rania..mami tak tau ko ni allergic c pompom..nex time tak beli lagi yerk...huhu...

Mothers Day Special

Celebrate Mothers Day with my mom inlaw and sis inlaws at Olde Town Lintas. Since my mom is not in town we celebrate without her this year. Nevermind tunggu dia alik than we celebrate together.Eating with families always been fun. im enjoying my food so did the kids. As a gift i bought my Mil a caftan fom Jakarta. Early this morning she message telling that the caftan fits her well and she loves it...fiuuuuwww glad that she love it hihihi...As for me this morning i woke up and there it is...a gift for me from hubby yeay!!! Automaticlly made my day....my eyes just pop up...sengih sampai telinga kak ton....tq darling hubby for appreciating me... I hope all of you momsie had a wonderful Mothers Day!! xoxo

  

Thursday, May 9, 2013

Alhamdulillah...

Assalam semua.I knowwwww brapa kali jua mau ckp, lama suda ndak upload blog...i know..macam mana mau upload mana fb,mana instgram, mana pinterest segala bagai la..semua pun mau upload penat kak ton.hehe.Lagi skang tiada maid jadi mmg hari2 jadi om la d rumah.


Buat masa ni alhamdulillah anak2 membesar bagai kanak-kanak rebina.Aktif dan sihat.Termasuk juga ibu mereka kit sama membesar bersama anak-anaknya ..ko ada? Life so is good..less stress coz mayb i avoid myself to be close and involve from negative people and surround myself with positive people...

Trying very hard to be a good mom ,wife,daughter,sister,friend...and not forgetting jadi hamba Allah yg taat...mudah mudahan...:) aamin....


Sunday, September 16, 2012

Up side down


Anyway hellooo and salam all..missing u readers( if i have one huhu)...as usual life has been up side down..:) let the picture do the talking.

Thursday, June 21, 2012

Brother Engagement

Another big family event.Well its big for us family. My 3rd brother got engaged to a beautiful teacher(cicer) hehe.Semoga Allah memanjangkan jodoh hingga ke jinjang pelamin dan hingga akhir hayat...Aminnn...:)

Sunday, June 3, 2012

My brother wedding

Yup its been a while kan... lama gila ndak update sebabnya malas la tu.. huhu not really malas but no time since i hav to juggle everything on my own.

Anyway 1st June tarikh yang bersejarah for my 4th brother.Kira dia langkah bendul la dari abang dia hihi.

Takpa la what matters everything went well alhamdulillah.Majlis kecil dan family dari sandakan datang berkumpul itu yang penting.

Tahniah di ucapkan to my brother Mohd Haniff dan isteri tercinta Liyana. Semoga berkekalan hingga ke anak cucu amin...:)

Thursday, May 3, 2012

April baby

Yup i know lama kan ndak update if rumah kali suda haunted ni blog.. since dr January tak update naa adakau teda kan??

Sempena April ni Harijadi anak sulung yg ke-8 tahun alhamdulillah.Sitti Rania Batrisyia nama penuhnya.Budak darjah 2 disekolah cina and proud to be her mom coz dia jadi ketua class di sekolah cina bukan senang tau :)

Sambutan kali ni celebrate di uma ja.. with close family.:) Semoga menjadi anak yang soleh dan selamat dunia akhirat amin.....

Friday, January 27, 2012

Sempurna di mata ku

Ku doa syukur buat Pencipta ku Allah swt kerana memberikan 3 permata hatiku yang cukup sempurna bagi ku.Ku panjatkan doa semoga Allah melindungi,memberkati permata hatiku.Doa ku agar permata hatiku ini menjadi anak yg soleh. :)

Sunday, January 22, 2012

Fashion Addict!

Hmmmm i consider myself more to shopperholic than a fashion addict..ada beza kaitu? Teda ba kan shopperholic bab suka membeli barang the reason beli barang pasal suda fashion addict ..ish aku pun pening tau ..neway mana2 ja la ..dua2 pun boleh gak hihi....

Friday, January 20, 2012

Aku happy bila aku kurus. .

Cuba angkat tangan siapa ndak happy bila dia kurus? cua konok cua konok. .mesti ramai kan. . banyak yg bestnya if kurus ni.  aku buat entry ni bukan la aku mau kondem org gemuk ya bab aku pun bkn nya kurus pun. .size baju kadang tesasul gak p size L huhu. . (geleng kepala). .


Neway aku ulang sekali lagi banyakkkkkk bagus nya if kurus ni. . bagi aku la kan. . bab aku pernah melalui fada kurus dan fasa gemuk ni. .dan aku lebih happy bila aku kurus sebabnyaaaaa. .


a) Bila kurus ni beli baju ndak payah bertungkus lumus dekat fitting room tu cuba baju sampai 10 helai tp masi gak ndak ngam.Imagine ja baju tu d badan trus boleh beli . . betul kannn aaah


b)Since dekat pasaran ni kebanyakkan baju utk org kurus maka keberangkalian tuk dpt baju lawa mmg la tinggi. .


c)Bila kurus ni banyak jimat masa. .refer sebab A. . ndak buang masa mau cuba baju berguni guni. .


d) Org kurus ni jarang dapat penyakit .  betul kan . . majoriti la. .


e)Bila kita kurus org ndak cakap eleh c kurus ni. . tp org akan ckp eleh c gemuk ni. .


f)Bila gi kenduri ke apa ker especially buffet napa org ndak pandang serong sama org kurus yg amik nasi yg rasanya bleh 2 org makan tp napa if org gemuk amik sikit terus ada mulut teda lesen tanya `diet ker` perasaan time tu mesti mau tampar org yg tanya tu kan..


Huh akteli ada banyak lagi la sebab2 aku ndak mau gemuk ni. . azam tahun ni konon mau sihat n kurus bleh ka tu.  hmmmm


Mau sangat aku kurus cam dlm.gambar ni. .  hmmmmm angan2 ja ka. .


Published with Blogger-droid v2.0.3

New year New shoes :)

Well well its been quite sometimes aku ndak beli kasut ..since ada baby baru ni mau beli kasut pun mau kena pilih yg betul2 .. comfy and tahan lasak... tapiiiiii bila kew terpandang kasut ni aduuuuh hati ku berdegup kencang dab dub dab.. naa ada kau .. teda kan.. tu sebabnya aku beli ni kasut..ni kasut sesuai pakai ngan skirt or seluar pun bleh..looking forward to wear this shoes.. hmmmmm mau pakai d mana ya.... how bout Jakarta?? ngeh ngeh

Thursday, January 19, 2012

Hijabers Community Sabah 2nd Gathering

Assalamualaikum olls..since ni berkenaan hijabers so kena bagi salam dulu jadik lebih afdhal orang cakap.

Jus recently Hcs buat 2nd gathering for the opening of 2012 ..jus a simple get together sebelum mesyuarat agung nanti ..insyallah..d samping jumpa sisters of Hcs photoshoot pun ada tau.Would like to say thank u to all paparazi yg sudi amik gambar kitaorang yg shomel ni ahaks..;)

Neway we had a good time as for me im havin a good time got ta meet friends and minggle..sambil2 tu begaya sakan dpn kamera.And most of Hcs members ibu2 muda yg punya fashion sense yg superperb..chomel2 semua tau ..if u ladies would like to know more about this community do visit here www.hijaberscommunitysabah.blogspot.com .... wassalam :) peace!

Wednesday, January 18, 2012

2012

Salam, wohooooo where shall i start? Mak aai if di ikut banyak la sangat mau d hupdate niiii! ! So i think i round uo semua sekali la ya mix cam rojak bleh, ok lets start.

Been telling u guys From my baby Raisya lahir and now she`s already 6 months and 13 days pun belum buat hupdate lagi. . huhu. And now this is her. .tambah noti and manja . . bucuk anak mami ehehehe. . ober plak. .




The opening of my boutique ,yes butik suda buka 3 months ago.Alhamdulillah its doin good . can u imagine as soon as tempoh berpantang abis me trus kick start buat biz and i do it all alone from painting to design to material tp bukan la me yg do the hard labor me jus pointing2 ja but still hard you knowwww. from stocks to ironing at that time staff pun lum ada tq to my lvely helper Ms rania and Ms Rihana and mommy dearie not forgrt my darling hubby ngehhh for trusting me to do this biz luv u muaxxxx!!. and im proud of myself . .and the outcome tadaaaaaaa. . picture below . before and after and my helper :). ok not? ok not?







ok since after all the busyness(sori grammar tunggang tebalik ya) now its time for holiday .Taoi sayang my baby raisya terpaksa tinggal since its biz + holiday so mommy dearie ckp better baby kicit tinggal ngan dia. . Our destinatition is Jakarta and Bandung.Firts nite reach there me meraung ingat baby but since kakak2 dia ada so kurang sikit la boleh gak gomol kaksknya biar la masam sikit baunyer hik hiks. .Jakarta was a wonderful city And bandung also cozy pekan or should i.say bandar jugak.feels like home actually . .shopping here is heaven hokey and the luggage eheemm mcm belayar naik haji sebulan hiks hiks. .apa pun we enjoyed our short holiday.Kids havin fun and all. . :) Hmmm i think ok for now. . enough 1 entry 3 title kan nt poning mak. hihi insyallah will hupdate again. . :)

Friday, November 4, 2011

Aku dan Aladin

Hujung minggu lepas me hubby dan anak2 lunch dikuar dkt restoran Arab . aik nanti jap arab ka spanish upa plak tp menu dia da makanan dua2 bangsa ni.Sooo konon memandangkan mau makan makanan arab ni kira mau dapat feel la maka aku memakai la seluar Aladin ku. . huh. . cantik kan. . ;)





Lama juga ndak begaya gini since ada baby ni kan. .ok c Aladin ni ku tempah sendiri ya. ku beli kain n ku katakan oada tukang jahit ku tuk buat ni khas tuk aku . bab aku tau mmg teda dijual ni dmana possibility tuk jumpa kembar dua serupa memang tidak akan hehehe. .

Ok ok ni semua ada d butik ya ooopppss sorry guys forgot to mention im opening a small boutique at 1Borneo Hypermall kk. .will post about it soon once everything is done. . :).

Inner ninja? ?

Tajuknya ja suda pelik kan. . nama inner tudung yg ku pakai skang ni inner ninja .Ni if cari d kk or bui gak aku ckp Malaysia aaah lagik besar kan memang susah mau jumpa 'buat masa inilah' i donno in the.future mayb akan berlambak dipasaran ni.Sooooo before benda ni jadi hit and bersepah y not u b the first 1 among your fren to wear this super cool inner. . its very i tell u very ya comfortable inner . .blakang dia mmg breezyyyy sangat. coz ada lubang berbeza dr inner yuna ya kawan2. inner yuna melekat gila di muka n not all people sesuai pakai.






But for this inner semua jenis muka bentuk boleh pakai ya. . mmg best. .soooo apa tgu lagi grab la satu try dulu . .bila suda beli beli gerenti mau tambah lagik ;)

Cinta Baru

Assalamualaikum all. . kali ni saya mau bercerita mengenai cinta baru iaitu Baby kecik bernama Sitti Raisya Baisara.Ya itulah nama diberi buat puteri bongsu ku.Lahir pada 4hb July 2011. .yes she was born early 2 weeks. .mayb coz mami telampau aktif kehulu kehilir.Dia lahir menerusi c sec since Rania and Rihana also c sec so teda choice kena.gak c sec.

Cuma kali ni terancang but not really dirancang since tarikh tuk operate 15hb july tp dia mau gak kluar awal ni so no choice la kan.To tell u all masa di meja operate i was so panic coz hubby was not there when they pushed me inside.the operating room sampai doktor hav to put me asleep. . huhu i dobt know y first time panic gitu before this ndak gak . .well i guess at that time mementalky unstable kan.

Beberapa jam lahir la Alhamdulillah puteri bongsu ku dgn berat 3.05kg ja. . kecik dr her sisters. .and now shes already 4 mths old n become more interactive every day. . shes a very happy baby she only cried if shes sleepy n when she need nappy.change tu ja.hehe .Ku berdoa pada Allah semoga dia menjadi anak yang solehah dan sentiasa dilindungi Nya.Amin






I pray to Allah hope dia akan jadik anak yg soleh dan sentiasa dilindungi Allah .Amin . .;)

Wednesday, September 28, 2011

Hijabers Community Sabah





Assalamualaikum all....some of you may know ..some of you may not...but just want to inform ja bah.Sharing is caring kan.Me and my friend Azean sebulat suara menubuhkan satu community yang berlandaskan Muslim women yang berhijab.Im doing this bukan bermakna saya mengaku saya alim ya.Im doing this coz saya tau saya tidak alim tu sebab saya buat ni mahu menjadik lebih baik di dunia dan juga akhirat.

So since this is my personal blog i dont have to be formal la kan.Im still me ..still love to shop,love to watch movie and all.hehe..i only be formal once needed.I pray to Allah semoga penubuhan HCS diberi rahmat dah hidayah dan dapat membuka minda anak muda dan wanita kita supaya menutup aurat.Insyallah kan..pray for us ya...

If you guys want to know more about the Community do click on the link at your rigth hand side ya.....take care...xoxo