Thursday, October 29, 2009

Shopping ..Im loving it...

Adakah aku ni kena kategori gila shopping..jan la bah guna perkataan gila shopping tu kan...(shopperholic sedap sikit plak aku dengar tu kan..)yeah wat ever maksud dia sama gak kan..keke bah biar la wit aku gak....uisey mau kasi sedap hati bah ni...

Masa di Sandakan aku pusing2 la kunuk di Genting Mas Mall yang baru...sedang aku belek2 aksesori..ternampak plak aku gelang ni ..cantik tul ku rasa tau...if di boutique jual mau gak dkt ratus ni...ni aku tekejut nengok..betul ka mata ku tinguk ni rega..(ndak paya la aku kestau ah..hehe tapi sapa mau order buli bah hahah sampat lagik bisnes)...neway...ni la aku sampat beli...ada banyak lagik corak sampai aku pun ndak tau mana satu mau pilih...santik kan ...hehe

Tuesday, October 27, 2009

Cuppy Cup Cake

Fuhh (taking my breath)..hi guys...i just got back from my hometown sandakan...relaxing for a while..and can u imagine i forgot to bring my cam..astaga...ish...nevermind below is my latest creation for cupcake..will be coming more soon....take care all....










Wednesday, October 21, 2009

The Ugly Truth


Last nite after the kids sleeping me and hubby went on a movie date..bukan keluar uma pun...watch dvd ..since hubby mau test kunuk his latest home theatre aiseymen...we watched The ugly truth ...starred by Gerald Butler and Katherine Heighl( betul ka ndak spelling nya tu)...neway the movie is a cute romantic movie...reminds me of courting process with hubby..act cool kunuk tapi dlm hati tuhan ja tau..its a relaxing movie...and funny though..if mau rate out of 10 ..hmmm i give 7 la..gitu buli tahan la bah tu kan..hehe..enjoy the movie ya....tata..

Sunday, October 18, 2009

My Cupcake Business

Hi all,for those who follow me at fb surely know that rite now im merging to a cupcake business....hehe...so anyone want to order let me know or do contact me via blog,facebook,email or even call or sms me ya....



This one is for my lovely niece birthday...there are more to come...

Thursday, October 15, 2009

Apa..sejak bila aku adik beradik ngan Mak ko ni..?

Hi all...today after picking up rania from school i bring her to 1b for lunch..pusing-pusing she told me she want to eat at KFC..ok la..bring her there..after order me and her duduk la...tiba2 ada lah mamat ni datang dkt meja..pekeja KFC tu ler..."macik boleh saya amik talam ni'? aik bebulu ku dengar ..buli2 panggil aku macik..."helo aku ni adik beradik ngan mak ko ker? lagi satu mak ko tu baya aku ker? rupa dia cam aku ker? ..sengih jer budak tu ku sound..

Nak panggil org betempat la...ada ka muka aku ni muka macik..bukan sombong tapi of coz aku manusia terasa la beb...tua sangat ka aku ni..baru 33 tahun la...lagipun if yang panggil aku tu budak kecik tak pa la jugak ni..uda tua bangka..boleh kategori aku jadik kakak dia lagik...buta ka apa ..heran tul...muka mak dia baya aku ker...gila tul la...

Padahal aku bukannya pakai baju selekeh pun...tak la aku pakai baju kurung ..siap pakai jeans ngan kemeja lagik..ngan eye shadow n maskara biru lagik tau..siap pakai contact lens kaler lagik mak dia dressing cam aku ker...? ish sungguh ku tak puas hati ni tau..geram pun ada....org ni tak reti tengok orang ker..pandai2 la tengok baru la gelar ..if tak reti nak estimate umur tu panggil puan ja la kan senang..kin panas ni....ish...

Agaknya if orang pakai tudung ja kena kategori makcik la ya...if yang pakai ranggi nampak perut uda geleber tapi masi pakai jeans ketat biar pun muka kerudut seribu tu boleh plak panggil kakak....ndak ka heran and sungguh memedihkan hati tu.adih..dih..

Wednesday, October 14, 2009

Future Makeup Artist



Amboi...my little doter ni..bukan main lagik ni....bah tinguk maminya selalu tempek muka org ngan makeup nah dia pun ikut mau makeup gak..mangsa nya my PA la..jugak sian both me and my doter kasi jadik dia mangsa muka untuk di tempek..har har...she got talent plak tu..muka serious tu buat menda ni..hehe...

Monday, October 12, 2009

Before and After

Since mau organise Beauty workshop......jadi me pun buat la teknik Makeup Asas ,teda sapa mau di sental muka..my PA la jadi mangsa heheh...


BEFORE


AFTER

Makeup Course In Kota Kinabalu



Hi all,

We gonna held a Makeup Course by the end of October which is early November 2009. Sits are limited for 20 people only. Makeup course will be 1 day.Date and place will be inform when 20 people had been confirm to attend.The course will be Rm 250.00(the cheapest you can find)

The course include:

1) Basic Makeup to Bridal

2) Personal Grooming

3) How to wear tudung (for muslim and how to style your hair )

4) Free Door gift

5) Basic Makeup Kit(Di sediakan dan di bawa balik oleh peserta)

6) Participation Certificate

7) Lunch and Teatime

Time :10 am to 5pm (Weekends)

Date : Will be inform

Place : Will be inform.

Closing Date will be on the 1st Nov 2009.

Please email me for registration or sms me at 0168340177 . Upon registration bank in a deposit Rm 150.00 and other half at the course day.Thank you.Further infor please give me a call ya....

Dont miss it...we gonna have fun girls!!!

Interview...hmmm..

Last week..out of now where while me hunting at the bakery store to find some ingredients tiba2 ada org call...unfamiliar number dalam hati 'ish sapa lagik ni kacau tul ..aku baru mau shopping ni...'(dont blame me..i cant be disturb while am making and important decision bah hehe)..neway...i picked up the phone..and the gentlemen in the end of the phone mention my name yang panjang berjela tu without even stop for a breath ..salute him...ok ok...ni the story...i got an interview with OSK Investmenet Bank...!

Dalam kepala otak bepikir...bila masa aku apply ni ah..? rupanya uda berkurun lama di JObstreet tu baru ku dipanggil..ahaks...ndak pa ku besyukur gak padahal dalam hati tu ndak gak berapa mau keja..hahahah...(terlampau manja uda di uma with my own time )tapi i think i should try it ja la..nothing to lose bah...

Now the problem is what to wear???? Adui.sakit kepala trus ni tau....baju opis muat ka lagik..its been a year already ndak pakai working attire...semalam abis selongkar semua almari...since its a bank interview so i think it should be formal and professional la kunuk..

So this is what im thinking to wear..blink is a must ah..no blink my attire wont be complete...

Find me on Polyvore

Friday, October 9, 2009

How la??

My heart and my mind keep on wondering...bukan rindu sapa2 pun...apahal ni ah...oooooh rupanya bulan ni uda masuk bulan october kan..jadik nafsu ku uda berbisik...'oii beg baru tuk bulan ni mana?' aik...heran ni tau...belum apa2 ...business baru mau berkembang nafsu pun ikut gak ka..adui...Ya Allah tabah kan hati ku...tapi fikiran ku uda termimpi malam bag gucci tu tau...adih dih....How la this?????

Thursday, October 8, 2009

Bizi nya..tuhan ja tau ...

Hi all...been busy lately..adus if buli ku duplicate badan ku ni..uda lama ku duplicate..satu buat tuk buat cupcake..satu tuk hantar anak gi skul..satu tuk antar cupcake order...aku la chef ..aku la driver...aku la segalanya..Tapi aku besyukur ...thank God to Allah for giving me the rezeki...

Skang lagik tengah venture business baru...i hope its gonna be a blast...as for my cupcake things a catching up..heheh...thank to my lovely PA...for her hard work and of course me ah...

For rania and rihana sian for this few days kena kasi tinggal ja di uma..so to avoid feeling guilty beli la barang for them..not expensive barang la just a simple things to make them happy...and for me not feeling guilty..hehehe...(trick bah tu)

Ok all...anything terpelanting will update again..ariosss..amigos..