Thursday, October 15, 2009

Apa..sejak bila aku adik beradik ngan Mak ko ni..?

Hi all...today after picking up rania from school i bring her to 1b for lunch..pusing-pusing she told me she want to eat at KFC..ok la..bring her there..after order me and her duduk la...tiba2 ada lah mamat ni datang dkt meja..pekeja KFC tu ler..."macik boleh saya amik talam ni'? aik bebulu ku dengar ..buli2 panggil aku macik..."helo aku ni adik beradik ngan mak ko ker? lagi satu mak ko tu baya aku ker? rupa dia cam aku ker? ..sengih jer budak tu ku sound..

Nak panggil org betempat la...ada ka muka aku ni muka macik..bukan sombong tapi of coz aku manusia terasa la beb...tua sangat ka aku ni..baru 33 tahun la...lagipun if yang panggil aku tu budak kecik tak pa la jugak ni..uda tua bangka..boleh kategori aku jadik kakak dia lagik...buta ka apa ..heran tul...muka mak dia baya aku ker...gila tul la...

Padahal aku bukannya pakai baju selekeh pun...tak la aku pakai baju kurung ..siap pakai jeans ngan kemeja lagik..ngan eye shadow n maskara biru lagik tau..siap pakai contact lens kaler lagik mak dia dressing cam aku ker...? ish sungguh ku tak puas hati ni tau..geram pun ada....org ni tak reti tengok orang ker..pandai2 la tengok baru la gelar ..if tak reti nak estimate umur tu panggil puan ja la kan senang..kin panas ni....ish...

Agaknya if orang pakai tudung ja kena kategori makcik la ya...if yang pakai ranggi nampak perut uda geleber tapi masi pakai jeans ketat biar pun muka kerudut seribu tu boleh plak panggil kakak....ndak ka heran and sungguh memedihkan hati tu.adih..dih..