Monday, June 28, 2010

Multitasking and Time management

Jadik ibu ,isteri,anak dan jugak bekerja bukan la senang.Mesti semua ibu2 setuju.Ibu sepenuh masa jugak sangat2 busy begitu jugak ibu yg bekerja.For me both are the same teda istilah ala ko duk uma bagus la banyak masa...ala ko keja senang la anak antar ja p taska petang amik...padahal if di hitung kira sama ja pun.Yg keja balik uma bukannya boleh duk trus lipat kain,cuci kain,masak,atur budak sekolah .Bab aku pun penah rasa camna jadik ibu yg bekerja ni sama gak penatnya.

Oleh itu ..hiazz cam karang plak oleh itu..haha..ok neway sebagai ibu ni kita kena pandai atur masa dan peluang yg ada.Cam aku time anak2 kat uma mak time la aku beraksi cam robot d uma..tunggang tebalik kemas uma ,cuci kain,lipat kain,amik order org,buat skincare class..penat mmg penat mana ada keja camtu ndak penat..wajib penat...tapi the outcome berbalui..cukup puas hati bukti nya tinguk di bawah ya..scrool down....















****************************************************************************************

lagi scroll

























*****************************************************************************************
lagik sikit lagik







*****************************************************************************************






tadaaaaaa

Tuesday, June 22, 2010

Its very tough for kids..

Like always after finished cooking i sat down on my lappy n rania also doing her homework.Suddenly i heard rania mengeluh and i asked her why.And suddenly she cried macam frust sangat2 kesian tul. I asked her napa nangis 'rania p sekolah ramai budak cina tak mau kawan ngan rania coz i dont understand what are they talking about (dia sekolah chinese skul)..n she said bila teacher dia tanya apa benda tu dia tak paham the symbol.She cried and cried and i consul her.Sian dia kecik2 lagik uda frustrated ngan keadaan.Now make me wondering should i continued sending her to chinese school or not.Id already register her for primary school at chinese school.If this thing continue i cant help her if her homework in chinese.How am i suppose to help her? do you guys have any suggestion how??

But than i asked she wants to continue in chinese school and she said she wants to learn how to speak chinese..i really hope she can do it...if cant than i have to transfer her back to ordinary school. hmmmm..dilemma gak ni...or i think i enrolled in chinese school ..ada kak ajar speak chinese here in kk for adult??

Monday, June 21, 2010

Beauty Consultant cum Housewife

Since pindah uma baru i dont have org gaji..well for certain people mayb biasa kan teda org gaji ni..for me dari kawin sampai la skang anak dua mmg ada org gaji ndak kira me keja or not.Uda manja la ni tu pasal la bila teda org gaji i tell you mmg sakit.First day pindah uma im down with flu,coughing and fever .Maybe coz to tired and lack of rest.With two small kids n during pindah ceremony tu hubby plak ngam2 outstation naaaa ndak ko pengsan.Sib baik la ada my parents n my bro if ndak buli masuk hospital actually sikit lagik la masuk spital sampai sakit plak tu kan.

Now im adjusting my new routine and my new house.So far so good la i can manage.If i do have skincare class than i have to send the kids to mom house for a while and pick them up after abis .Thats why im enjoying being a Mary Kay beauty consultant coz im my own bos.I can do when i want it and when i need it.

Being a stay at home and a full time beauty consultant is not easy. Kitchen is my office 247. I do cooking and surfing at the same time in the kitchen ..sometimes of kita human being mesti ada up and down but trying so hard to make it balance and think positive all the time.At least my kids are with me and my house are sparkling clean everyday puas hati bab keja sendiri kan.

For this weekend ill be busy doing my Rju (Red jacket uni)for mary kay.to qualified me to become a sales director for mary kay...best kan baru ja join uda naik pangkat..hehe...i couldnt ask for more....

Saturday, June 19, 2010

where to start.....

wow....sekali berblog tiba2 mengamuk kan..mesti kamu heran...been keeping this feeling for so long ..uda ndak tahan than i put it here on my private blog...a lot things been happened in my life..moving house,maidless,my career going well,family problem ..banyak lah kadang rasa cam mau give up but that is not me .i will keep on going strong for my family.Just now i came back from birthday party at Le meridien its donna's daughter elliya firdaus aman.the best bday party ever...kids had a blast..sampai ndak mau balik as usual meeting a lot of familiar faces and of coz friendssss...actually while typing this im on my bed and my half open ..mengantuk uda and tired so mind me if my crita melumpat-lumpat ..jap crita itu n suddenly tukar p lain hahahha...bah bah sebelum aku tetidur di atas laptop ni aku chow dulu any update do find me at facebook ah..hehehe....tata

Thursday, June 17, 2010

aku block ko dari facebook faggot!

aku block ko bukan sebab aku takut ...since aku tua dari ko apa aku mau takut sama ko??? tapi ko punya mulut makin hari makin sial...aku tidak penah kurang ajar sama mami ko..jadik ko jangan menyindir sana kurang ajar sama mami saya..ingat diri ko tu siapa...? ko ingat ko uda masuk U ko uda hebat ka..? ingat ko tu ada penah kena kasi makan oleh kami..aku kasi haram tu semua...aku jumpa ko di akhirat nanti...aku tau sapa ko ..n your hidden secret ...so shut your mouth sebelum sa p dpn mata ko tampar ko sana...malu ko nanti...i didnt do anything bab aku hormat your mom...ko tanya mami ko ada penah saya sindir dia..ada pernah saya kurang ajar sama mami ko....ko mau mari ko dtg uma...ko tau alamat uma...kita tinguk sapa yg tua sana...saya darah daging ko ... !! saya belai cium ko masa ko kecik ..sekali besar gini kejadian ko...jangan ko ikut campur hal org tua ...!!! sapa ko mau judge org tua kita..!!! kurang ajar!! masa ko belum ada...belum lahir..ko ingat sapa yg selalu support your mom if not my mom!!! ko ka??? sedara2 mu yg baru tu ka???..bodoh!!.

Friday, June 11, 2010

7 years Bliss...


Wah eventhough its already june....actually last month is my 7th years anniversary..wah pejam celik uda 7 years.of course marriage life ni ada up n downside.And im bless to found him as my hubby..love him so much ..muaxxxx....need to say more...;)