Tuesday, April 26, 2011

Siapa yang emo skang ni???

Ni inbox saya dapat dari fb...berkali saya minta maaf insist gak mau tau napa saya ndak nampak..pastu in the end dia putar belit cakap saya yg emo...padahal saya uda awal ckp ndak nampak n sorry ...ringkas dan padat masi gak mau tau napa saya boleh ndak nampak..ndak ka heran manusia gini ...heran heran....

Between You and Rahsia Kuih Mak Limah

Rahsia Kuih Mak Limah April 25 at 10:39am Report
sapa izinkan awak masuk nama awak sediri...admin mana benarkan???? .

Ratna Hj Abdul Halim April 25 at 10:54am saya tak tau plak tak boleh ,minta maaf ya..saya suda add frens berminggu lepas tp nama saya takde dlm list since boleh edit saya ingat boleh buat sendiri..saya minta maaf ya..
Sent via Facebook Mobile .


Rahsia Kuih Mak Limah April 25 at 5:27pm Report
sapa cakap x der...sy sendiri masuk nama awak lam list..cam mana awak kata tak der .


Ratna Hj Abdul Halim April 25 at 5:32pm saya tak perasan byk sangat..saya dah minta maaf nak apa lagik ..tak melenting mmg saya tak perasan..minta maaf yerk..
Sent via Facebook Mobile .


Rahsia Kuih Mak Limah April 25 at 5:37pm Report
bukan melenting..sy tny nape cakap x der...sy sendiri masuk nama awak....macam tu melenting ker .


Ratna Hj Abdul Halim April 25 at 5:42pm ya Allah dah mmmg saya kata tak nampak nak buat camner? cara awak mmg melenting cam awak tak penah buat salah or tak penah silap pandang ker? manusia la kita ni mmg la pandai silap pandang ...camner awak bleh ckp camtu saya tak nampak bukan sengaja ingat saya bodoh ker nak buat hal camni ..awak nak saya buat apa? nak cium kaki awak ker nak minta maaf? benda kecik org dah minta maaf byk kali awak nak saya buat aper ? sekali lagik saya kata saya minta maaf...
Sent via Facebook Mobile .


Rahsia Kuih Mak Limah April 26 at 9:18am Report
terpulang la ratna...sy tak suka emo-emo nie...sy tny awak dr awal nape masuk nama sendiri...tu jer...ni melarat sampai cium kaki ler apa ler...adoi....sy tny soalan ni bukan pada awak jer...org lain pun sy tny..diorg jawap ok jer..."minta maaf x tahu"....fine ler...sy ok jer...adoi....klu sy nak bising awak pun buat pa...fb ni bukan leh bw mati pun.....sy tny soalan pendik jer....ni satu kilomiter saya dpt jawapan...so ter pulang pada awak ler...bye wsalam .


Ratna Hj Abdul Halim April 26 at 10:09am dan saya bagi jawapan pendek jugak mulanya saya tak nampak n saya minta maaf napa tanya lagik..sapa yg emo tanya balik kali?



(pastu dia cakap minta maaf fine ler..nampak di atas tu dia balik2 ckp napa ndak nampak dia ..if dia cakap fine ler mula2 napa dia balik2 tanya kan....ndak ka sot ni hahahaha..heran oh.)

Monday, April 25, 2011

Saya rasa heran ...

Macam kamu baca tajuk di atas tu ..ini saya tidak tujukan kepada sesiapa.So kepada sesiapa yg terasa akan entry ni minta maaf banyak2.Saya buat entry ni berdasarkan apa yg saya rasa dan kehairanan saya.Begini cerita dia...Mungkin ada antara kamu tidak tahu saya bergiat aktif dlm perniagaan Mary Kay.Saya seorang suri rumah punya 2 org anak perempuan yg nakal tapi chomel hehe..(sampat lagik kan)..kehidupan saya sebagai isteri kepada seorang peguam boleh dikatakan syukur alhamdulilah cukup mewah bagi saya..apa saya perlukan dan anak2 perlukan di sediakan oleh suami ku...tapi kenapa saya masi ingin mempunyai kerjaya dan perniagaan sendiri?? Kenapa???

Ini sebab musabab saya mahu punya kerjaya dan perniagaan sendiri:

1) Saya tidak suka bergantung harap dengan suami .Saya rasa saya seorang yg berdikari.

2) Saya suka memandang ke depan takut masa depan bukan seperti yg kita impikan atau mahukan (bukanlah bermakna saya tidak percaya pada ketentuan Allah sebab saya percaya la saya ambil langkah berjaga-jaga hari yg cerah tidak semestinya cerah sampai bila2..)

3) Saya boleh membantu suami saya kepada perkara yg remeh temeh seperti belanja anak2 makan...belanja kecil2 seperti brg permainan ...benda2 kecil yg tidak perlu saya minta duit hari2 dgn suami.


Langkah ini saya ambil dan saya bersyukur saya dari rumah boleh mendidik,menjaga rumah tapi saya boleh mendapat pendapatan yg setanding dengan wanita yg bekerjaya...

Yang saya heran sekarang ni ..kenapa ada wanita yg sudah punya kerja tapi hujung bulan abis semua duit...inisiatif untuk majukan diri tu tiada.Alasan tinggi gunung salah semua org di keliling..kenapa begitu ya? Kenapa tidak ambil peluang yg ada tingkatkan taraf hidup kita? Apa tujuan bekerja adakah hanya menunggu gaji yg belum sampai hujung bulan suda habis bayar hutang piutang yang teda penghujung? Malah sanggup berhutang untuk benda yg belum tentu menjamin masa depan...sedih,heran,terkilan semua ada...tapi saya bersyukur saya banyak juga jumpa suri rumah yg punya kekuatan mental dan fizikal yg kuat ...yg berusaha dari uma sama ada business online atau pun offline...macam saya kedua-duanya saya manfaat kan...

Mary Kay banyak mengubah pandangan saya terhadap hidup n perangai manusia....

Sunday, April 17, 2011

Am I too old for Hello Kitty?


In the very beginning 1974 maknanya she is 1 year older than me (yeay tu uda prove im too old for her hahahha) Hello Kitty, did not have a name. It was first seen as a kitty with a little red bow on its left ear, sitting down. However, Hello Kitty instantly attracted respect and love of thousands of people in Japan with its cute design and character, which turned Hello Kitty into an instant celebrity.

I love Hello Kitty bab cute la bah...what ever things yg ada picture or her logo mesti jadik cute trus ni.And since i have 3 little girls so no harm if i collected Hello Kitty kan can be pass on to my doter bah tu..(satu alasan yg kukuh ngeh ngeh)So now i can happily collected Hello Kitty item..oh ya even Kimora pun collect bah na ..jadeeey apa lagik yg ndak buli ni....

Monday, April 11, 2011

Ipad or Samsung Galaxy Tab???

Selama ni ndak penah tepikir pun mau benda alah ni...tapi pada satu hari yg indah ceh sang suami ku tercinta tiba2 mengofer kan untuk membelikan aku benda ni .Mata ku yg pada mulanya kabur n blur trus bulat memandang suami ku dgn penuh minat..(selama ni minat gak bah cuma ndak la terlampau bersinar pandangan tu kekeke...sayang hubby) Jadik to make things short ..aku pun beranganlah dan berpikir mau yg mana satu padahal teda pun kena suruh pilih tapi hati tamak halobah ni mau gak kunuk pilih...

Jadik skang tengah bepikir mau beli yg mana satu IPad ka or Samsung Galaxy??? Any idea...? Ada satu kawan cakap akak China Doll blang Samsung Galaxy best hmmm ..best laitu kan ...tapi mau gak tau apa perbezaan nya tu ...hmmm think think think ...


Ipad


Samsung Galaxy

Saturday, April 9, 2011

Good and bad about Facebook

Almost everyone skang ada fb agree ndak ..datuk,datin,nenek,atuk pendek kata semualah memang ada fb.Zaman skang ni if teda fb kira ko out of date la..album buku yg selalu dulu2 kita develop tu cam ndak da guna uda.Tu yg ndak bagus kan what if one day tiba2 fb tedq and all our memori semua kita letak d fb ada kamu pikir ka tu??? aah cuba pikir apa jadik??

For some people fb guna ni tuk business tp ada gak for bad biz such as menipu org.Amik wit tp brg ndak d hantar tu mmg la kin geram kan but so far sukur aku ndak penah kena tipu la dlm jual beli online..tssk palis2.

Aah ada gak guna fb tuk menyindir n carik gaduh ngan org..maki hamun,fitnah org so sesapa yg frenlist kat my fb u guys shuld know wat happened recently ..abis aku kena fitnah oleh perempuan i dont even know.Sakit hati mmg ya im only human bah mesti la ada perasaan tu tp bila pikir balik if aku layan aku serupa gileeeer sama dia .I dont want to put my time n tots to such nonsense.So the i took the silent mode..i just post to remind my frens n family about this pompuan to be careful...

hmmm mcm2 kan dln fb ni..ada yg ndak pasal2 p delete padahal teda pun gaduh or wat so ever ahh tu kategori apa tu ?? yeahh betul Penyakit Dengki..sian ngan org tu .dia sibuk pandang hidup org lain n yet ndak realise how good is her life..well wat to do nama jugak manusia. Ignoring is the best way for me .

I hope in the future i will not meet this kind of ppl anymore tp susah gak manusia penyakit dengki ni mmg ramai.hmmm biarlah yg penting must go on..but the most important thing is im happy n puashati with my life..syukur Ya Allah amin...n i hope u all u too ya ..