Sunday, May 29, 2011

Maidless and moving on

Seperti yg anda tahu im maidless rite now. . . Sapa ada baca my last entry mesti tau reason dia.So at the moment teda maid ni cam lipas kudung la me dgn keja uma,anak,suami and biz lagik fuhh mmg kdg bila duk diam2 tengok keadaan uma terasa kagum gak ngan diri sendiri camna aku boleh buat uma aku tak besepah cam tongkang pecah.Kain tak berlambak,anak suami mkn minum semua jaga n yg lagik kagum aku boleh siap makeup ,anak2 hias cantik ,hubby dpt pakai baju yg kena iron tau. . . Huh bangga la jugak kan. . The best part is im heavily pregnant!

Memang penat tuhan ja tau.Tapi bila tengok keadaan uma cam ada maid aku puas hati.Ikut hati mmg tak mau la ada maid ni tp memandangkan tak lama lagi aku mau beranak da mmg tak cukup tangan.Dah la beranak bedah mmg susahlah nak urus puteri aku dua org kesian nanti time d spital kang sapa nak tengok2 kan. hubby pun kena keja juga. . . So pendekkan cerita siib baik la skang ni coti skolah n insyallah ada maid da standby mau keja ujung bulan ni.Jan ja dia belot suda.

Hari ni p kenduri kawin seperti biasa mmg teda baju yg muat so ngan berat hatinya aku terpaksa la pakai jubah hitam yg besar gabak tu kan so out of fashion gitu tapi wat to do tu ja la yg muat. . .

Ps: Pagi ni aku kemas bilik maid aku terjumpa sebungkus bawang merah siap wrap cantik2 letak bawa katil maknanya maid aku yg pencuri tu siuk tul.shopping brg dapur kat uma aku. Ish haram xxxxxx betul . . .

Sunday, May 15, 2011

Orang gaji aku pencuri!

Benda ni uda lama aku suspek tapi aku buat derk ja..ingat kan dia pandai sedar sendiri bab aku selalu la sindir2 dia jangan ingat barang aku banyak aku tak ingat semua tu...pastu aku beri kepercayaan la ngan dia ni jaga uma semua...tapi ni yg dia balas aku ..if aku ingat balik nak ja aku cekik minah ni..tapi d sebabkan aku ni mengandung jadik ndak la baik plak aku beraksi melebihi yg sepatutnya kan..

Pendek kan crita..petang tadi aku suru la anak2 aku kluar seperti biasa diorang main la d taman permainan di kawasan uma dan seperti biasa maid aku c pencuri tu ikut la anak2 aku teman main kat taman permainan tu..diorang keluar ja aku pun mula beraksi..kunci pintu masuk bilik c pencuri ni..

Bila aku selongkar..mak aiiih cam shopping plak dia d uma aku ni..kasut sampai 2 dia mau tapau ..baju jan kira la..mng aku semua pun ada..seluar...bayangkan dia suda keja ngan aku dekat 9 bulan tiap kali dia balik dia bawa bakul ..aku rasa dia uda confident or dia uda nekad mau berenti tu la ni one last kopek dia mau bedal semua harta aku ni..subhananalllah..manusia apa la camni...

Once dia sampai ja dari permainan tu ngan budak2 ..aku suru budak2 naik atas mandi n trus cakap ngan dia kemas pakaian ko skang ko kluar dr uma ni...cukup gak aku sabar tau...mayb tu la bab aku mengandung aku tak la over ..aku cool ja...bila dia kemas baju dia aku suru dia duk luar memandang kan time tu maghrib aku suru dia tunggu d luar sementara kami anak beranak semayang dulu...bila selesai antar la dia balik tpt dia...gitu baik aku kan..siap antar kan lagik dpn uma..ikut hati mau ja aku halau dia trus..tapi aku redha..cuma aku cakap apa yg dia dah curi aku ndak halal dunia dan akhirat ..aku suru dia ingat tu sampai bila...last word aku cakap ngan dia...Ko akan carik aku balik di Padang Masyar if ko Islam...insyallah....

Tuesday, May 10, 2011

More collection On Hijab style coming soon!!

Im super duper excited !!! yeayy...ish belum apa2 cam munyit uda lumpat2 sib baik ja perut uda besar if ndak mau sumer solt ni ...wah ...just wanna share with you all..im on my way to put some Hijab Collection soon...so by the end of this month i hope semua ok ..n hope my tailor tu dpt la siapkan all my collection...

My collection is more to Hijab wear actually sapa ndak pakai hijab pun boleh pakai since tujuan mmg untuk memudahkan kita wanita begerak dan bergaya at the same time kan..hehe...one of the collection i will reveal is like Hana Tajima wore..the long cardigan tu...

yang ni ...aah...I will called it apa ya? astaga teda idea ..keke ideasss pleaseee...




cantik kan.....will update soon...stay tuned...

Monday, May 9, 2011

Hijab Fashion

Hijab style skang ni ada macam2..terbaru ni terinspired ngan satu awek jepun mix omputih ni .ayu nya sangat2 la suka...dia ni fashion designer gak.Petite n sweet.She brings waved to the hijab world org yg ndak pakai tudung pun terus terasa mau pakai .Coz the way she pakai so effortless.Jadik d pendekkan crita aku ni perasan + kepingin la konok try gaya tudung dia ni...bila pakai so far ok la..tapi cuma if wanted to wear this kind of hijab kena la 24 jam dlm aircond ya..warning.warning..if pakai tudung camni ngan niat nak gi meronda kat petaling street ka..gaya street ka minta maaf banyak2 anda akan basah kuyup bab panasssssss....

So sebelum pakai tudung ni kena tau mau p mana..if shopping dlm shopping complex ok..main bowling ok..tengok wayang ok..dinner or makan dlm tempat sejuk ok ..jan plak pakai hijab ni g ke pantai ya ...jan cakap sa tidak warning..huhu...ni la kejadian tudung yg sa pakai...tinguk ..aku rasa masi la ndak serupa kan..mau buat serupa tu adui mau 10 kali lilit tau sib baik ja ndak tecekik diri sendiri..huhu...




ATAS THE WANNABE BAWAH THE REAL HANA TAJIMA SIMPSON