Sunday, May 29, 2011

Maidless and moving on

Seperti yg anda tahu im maidless rite now. . . Sapa ada baca my last entry mesti tau reason dia.So at the moment teda maid ni cam lipas kudung la me dgn keja uma,anak,suami and biz lagik fuhh mmg kdg bila duk diam2 tengok keadaan uma terasa kagum gak ngan diri sendiri camna aku boleh buat uma aku tak besepah cam tongkang pecah.Kain tak berlambak,anak suami mkn minum semua jaga n yg lagik kagum aku boleh siap makeup ,anak2 hias cantik ,hubby dpt pakai baju yg kena iron tau. . . Huh bangga la jugak kan. . The best part is im heavily pregnant!

Memang penat tuhan ja tau.Tapi bila tengok keadaan uma cam ada maid aku puas hati.Ikut hati mmg tak mau la ada maid ni tp memandangkan tak lama lagi aku mau beranak da mmg tak cukup tangan.Dah la beranak bedah mmg susahlah nak urus puteri aku dua org kesian nanti time d spital kang sapa nak tengok2 kan. hubby pun kena keja juga. . . So pendekkan cerita siib baik la skang ni coti skolah n insyallah ada maid da standby mau keja ujung bulan ni.Jan ja dia belot suda.

Hari ni p kenduri kawin seperti biasa mmg teda baju yg muat so ngan berat hatinya aku terpaksa la pakai jubah hitam yg besar gabak tu kan so out of fashion gitu tapi wat to do tu ja la yg muat. . .

Ps: Pagi ni aku kemas bilik maid aku terjumpa sebungkus bawang merah siap wrap cantik2 letak bawa katil maknanya maid aku yg pencuri tu siuk tul.shopping brg dapur kat uma aku. Ish haram xxxxxx betul . . .

1 comment:

CathJ said...

ketawa pula aku baca.. maid 'shopping' dri rumah you... sebab2 ni lah aku phobia ambil maid...