Friday, January 27, 2012

Sempurna di mata ku

Ku doa syukur buat Pencipta ku Allah swt kerana memberikan 3 permata hatiku yang cukup sempurna bagi ku.Ku panjatkan doa semoga Allah melindungi,memberkati permata hatiku.Doa ku agar permata hatiku ini menjadi anak yg soleh. :)

Sunday, January 22, 2012

Fashion Addict!

Hmmmm i consider myself more to shopperholic than a fashion addict..ada beza kaitu? Teda ba kan shopperholic bab suka membeli barang the reason beli barang pasal suda fashion addict ..ish aku pun pening tau ..neway mana2 ja la ..dua2 pun boleh gak hihi....

Friday, January 20, 2012

Aku happy bila aku kurus. .

Cuba angkat tangan siapa ndak happy bila dia kurus? cua konok cua konok. .mesti ramai kan. . banyak yg bestnya if kurus ni.  aku buat entry ni bukan la aku mau kondem org gemuk ya bab aku pun bkn nya kurus pun. .size baju kadang tesasul gak p size L huhu. . (geleng kepala). .


Neway aku ulang sekali lagi banyakkkkkk bagus nya if kurus ni. . bagi aku la kan. . bab aku pernah melalui fada kurus dan fasa gemuk ni. .dan aku lebih happy bila aku kurus sebabnyaaaaa. .


a) Bila kurus ni beli baju ndak payah bertungkus lumus dekat fitting room tu cuba baju sampai 10 helai tp masi gak ndak ngam.Imagine ja baju tu d badan trus boleh beli . . betul kannn aaah


b)Since dekat pasaran ni kebanyakkan baju utk org kurus maka keberangkalian tuk dpt baju lawa mmg la tinggi. .


c)Bila kurus ni banyak jimat masa. .refer sebab A. . ndak buang masa mau cuba baju berguni guni. .


d) Org kurus ni jarang dapat penyakit .  betul kan . . majoriti la. .


e)Bila kita kurus org ndak cakap eleh c kurus ni. . tp org akan ckp eleh c gemuk ni. .


f)Bila gi kenduri ke apa ker especially buffet napa org ndak pandang serong sama org kurus yg amik nasi yg rasanya bleh 2 org makan tp napa if org gemuk amik sikit terus ada mulut teda lesen tanya `diet ker` perasaan time tu mesti mau tampar org yg tanya tu kan..


Huh akteli ada banyak lagi la sebab2 aku ndak mau gemuk ni. . azam tahun ni konon mau sihat n kurus bleh ka tu.  hmmmm


Mau sangat aku kurus cam dlm.gambar ni. .  hmmmmm angan2 ja ka. .


Published with Blogger-droid v2.0.3

New year New shoes :)

Well well its been quite sometimes aku ndak beli kasut ..since ada baby baru ni mau beli kasut pun mau kena pilih yg betul2 .. comfy and tahan lasak... tapiiiiii bila kew terpandang kasut ni aduuuuh hati ku berdegup kencang dab dub dab.. naa ada kau .. teda kan.. tu sebabnya aku beli ni kasut..ni kasut sesuai pakai ngan skirt or seluar pun bleh..looking forward to wear this shoes.. hmmmmm mau pakai d mana ya.... how bout Jakarta?? ngeh ngeh

Thursday, January 19, 2012

Hijabers Community Sabah 2nd Gathering

Assalamualaikum olls..since ni berkenaan hijabers so kena bagi salam dulu jadik lebih afdhal orang cakap.

Jus recently Hcs buat 2nd gathering for the opening of 2012 ..jus a simple get together sebelum mesyuarat agung nanti ..insyallah..d samping jumpa sisters of Hcs photoshoot pun ada tau.Would like to say thank u to all paparazi yg sudi amik gambar kitaorang yg shomel ni ahaks..;)

Neway we had a good time as for me im havin a good time got ta meet friends and minggle..sambil2 tu begaya sakan dpn kamera.And most of Hcs members ibu2 muda yg punya fashion sense yg superperb..chomel2 semua tau ..if u ladies would like to know more about this community do visit here www.hijaberscommunitysabah.blogspot.com .... wassalam :) peace!

Wednesday, January 18, 2012

2012

Salam, wohooooo where shall i start? Mak aai if di ikut banyak la sangat mau d hupdate niiii! ! So i think i round uo semua sekali la ya mix cam rojak bleh, ok lets start.

Been telling u guys From my baby Raisya lahir and now she`s already 6 months and 13 days pun belum buat hupdate lagi. . huhu. And now this is her. .tambah noti and manja . . bucuk anak mami ehehehe. . ober plak. .




The opening of my boutique ,yes butik suda buka 3 months ago.Alhamdulillah its doin good . can u imagine as soon as tempoh berpantang abis me trus kick start buat biz and i do it all alone from painting to design to material tp bukan la me yg do the hard labor me jus pointing2 ja but still hard you knowwww. from stocks to ironing at that time staff pun lum ada tq to my lvely helper Ms rania and Ms Rihana and mommy dearie not forgrt my darling hubby ngehhh for trusting me to do this biz luv u muaxxxx!!. and im proud of myself . .and the outcome tadaaaaaaa. . picture below . before and after and my helper :). ok not? ok not?







ok since after all the busyness(sori grammar tunggang tebalik ya) now its time for holiday .Taoi sayang my baby raisya terpaksa tinggal since its biz + holiday so mommy dearie ckp better baby kicit tinggal ngan dia. . Our destinatition is Jakarta and Bandung.Firts nite reach there me meraung ingat baby but since kakak2 dia ada so kurang sikit la boleh gak gomol kaksknya biar la masam sikit baunyer hik hiks. .Jakarta was a wonderful city And bandung also cozy pekan or should i.say bandar jugak.feels like home actually . .shopping here is heaven hokey and the luggage eheemm mcm belayar naik haji sebulan hiks hiks. .apa pun we enjoyed our short holiday.Kids havin fun and all. . :) Hmmm i think ok for now. . enough 1 entry 3 title kan nt poning mak. hihi insyallah will hupdate again. . :)