Tuesday, May 14, 2013

C kuali kecil

aaaah nampak gambar kuali kecik tu..teringin la plak mau cr..pas masak trus letak atas meja ngappp trus..tak ya mau salin d pinggan bagai...tapikan nanti laki aku n anak2 cakap mami ni uda buang tebiat kali tau...adeh..tp akan aku cari gak kuali shomel ni...if dioramg tak mau pakai biar aku pakai sorang..ko hado?

Monday, May 13, 2013

Bunga Pom Pom

The other day bangun pagi ja datang semangat 'Martha Stewart' masuk dlm badan..i dont know u guys but as for me selalu experience feeling ni...Tetiba rajin nak deco uma bagai. So konon2 first step nak buat rumah ala2 country home teringin lah uma wangi n berseri. di jadikan cerita c kak ton ni angkut la c baby ton to a nearest mini mart beli bunga...sampai ja waaah semangat nengok bunga berbagai-bagai..but to tell u guys flower is not cheapppp Noooo...its expensive aaaaaahhh..

Dipendekkan cerita c kak ton pun beli la bunga Pom pom..cantik ja warna purple gitu one of my fav color .Nasib tiada color turqoise if ada kak ton beli juga tau.So c kak ton pun senang la hati umpama dapat loteri 1 juta dlm bank. Lepas beli bunga c kak ton drive la p amik anak2 kak ton ni ...masuk ja anak sulung kak ton nampak buka suka la sangat umpana tak pernah nampak bunga bagai...dia p la hidu2 bunga pom pom tu wangi la sangat katanyer..

Dalam masa beberapa minit anak c kak ton bersin la bertalu-talu. C kak ton pelik tadi bukan main sehatnyer masuk kereta tetiba plak flu ni apahal...di pendek kan lagi crita mula2 c kak ton ni beli bunga amik gbr pos la gambar bunga tu kat IG...one of IG fren bagitau kak ton hati2 bab bunga pom pom can trigger flu...uhuhuuuuu itu la puncanya anak kak ton selesma pada hari ini...

Sorry sangat ..anak ku rania..mami tak tau ko ni allergic c pompom..nex time tak beli lagi yerk...huhu...

Mothers Day Special

Celebrate Mothers Day with my mom inlaw and sis inlaws at Olde Town Lintas. Since my mom is not in town we celebrate without her this year. Nevermind tunggu dia alik than we celebrate together.Eating with families always been fun. im enjoying my food so did the kids. As a gift i bought my Mil a caftan fom Jakarta. Early this morning she message telling that the caftan fits her well and she loves it...fiuuuuwww glad that she love it hihihi...As for me this morning i woke up and there it is...a gift for me from hubby yeay!!! Automaticlly made my day....my eyes just pop up...sengih sampai telinga kak ton....tq darling hubby for appreciating me... I hope all of you momsie had a wonderful Mothers Day!! xoxo

  

Thursday, May 9, 2013

Alhamdulillah...

Assalam semua.I knowwwww brapa kali jua mau ckp, lama suda ndak upload blog...i know..macam mana mau upload mana fb,mana instgram, mana pinterest segala bagai la..semua pun mau upload penat kak ton.hehe.Lagi skang tiada maid jadi mmg hari2 jadi om la d rumah.


Buat masa ni alhamdulillah anak2 membesar bagai kanak-kanak rebina.Aktif dan sihat.Termasuk juga ibu mereka kit sama membesar bersama anak-anaknya ..ko ada? Life so is good..less stress coz mayb i avoid myself to be close and involve from negative people and surround myself with positive people...

Trying very hard to be a good mom ,wife,daughter,sister,friend...and not forgetting jadi hamba Allah yg taat...mudah mudahan...:) aamin....